Aloittelijan tuuri jatkuu

May 24, 2013  •  Leave a Comment

Kävin tänään taas Viikissä, lomapäivä nääs. Ajelin Vantaanjoenvartta, käsittämätöntä miten hienot luontomaisemat voi olla keskellä Helsinkiä, ihan kuin olisi jossain korvessa.

Menin ekaksi Viikin piilokojulle. Ihme kyllä siellä ei ollut muita, mutta ei ollut lintujakaan. Kottaraisen näin, siinä kaikki. Viserrystä kyllä kuului ihan sikana, mutta näkyvissä ei ollut mitään, siis lähellä.

_DSC1856 _DSC1855

Sitten sinne tuli yksi orni, joka kysyi "Onko rastaskerttusta näkynyt?". En kehdannut sanoa, että en ole sellaisesta ikinä kuullutkaan, enkä olisi tuntenut, vaikka olisin nähnytkin... Äijä tsiikaili muutaman minuutin ja osoitti sitten mulle "tuolla se on, korren päässä". En nähnyt mitään! :D Meni monta minuuttia ja opastusta, ennenkuin vihdoin sen paikallistin. On kuulemma aika harvinainen ilmestys, ollut viikon tuolla.

_DSC1863

Rastaskerttunen @Viikki

Sitten alkoi tapahtua. Kyhmyjoutsenpariskunta tuli oikealta ja laskeutui veteen ihan kojun eteen. Sain siitä 20 kuvan sarjan, melkein teräviä kaikki (huom melkein :)! Alla neljä, joutsenkuvissa on seitsemän kuvaa siitä.

_DSC1875 _DSC1878
_DSC1879 _DSC1885

Pian tämän jälkeen nokikana tuli siihen eteen uiskentelemaan ja alkoi peseytyä, heitteli vettä nokallaan selkäänsä ja ravisteli. Hienoa katseltavaa, siitä 18 kuvaa! :D Niistä valitsin viisi tuonne kuviin. Nokikanasta mulla oli aikaisemmin vain kaukaa vastavaloon otettuja mustia pläjäyksiä, nyt tuli hyviä.

Nokikana Nokikana

Mutta paras oli vielä näkemättä. Tuon jälkeen paikalle tuli silkkiuikku, joka onnistui suoraan edessämme saalistamaan niin ison kalan, ettei millään meinannut saada sitä nieltyä! Tuonkin sain ikuistettua. ***huokaus*** Sillkiuikusta on tuolla viisi kuvaa, joiden rinnalla edelliset ihan hyvät kalpenevat.

Silkkiuikku Silkkiuikku

Kojussa tuli kylmä ja lähdin kävelemään kohti Lammassaarta. Pitkospuilta näkyi ruovikossa jonkinlainen kerttu, jota en tunnistanut. Facebookin BirdLifen tunnistuspalvelu kertoi sen olevan ruokokerttunen.

_DSC1969 _DSC1977

Lintutornilta en nähnyt mitään, paluumatkalla jatkoin uteliaisuuttani länteen (siinä lukee Mökkialue). Sieltäpä pääsikin vielä toisia pitkospuita myöten toiseen saareen, nimeltään Kuusiluoto, kivan tuntuinen paikka, komeat kalliot. Kaulushaikaran sumusireenimäinen ääni kuului muutaman kerran, mutta lintua ei näkynyt. Taivaalla näkyi hanhien arktista muuttoa, useammankin auran verran. Sain myös västäräkistä ja harakasta uusia hyviä kuvia. Palatessa näin vielä punarinnan juuri ennen pyörien parkkipaikkaa. Muita havaintoja ilman kunnon kuvia: mm. haarapääsky, harmaahaikara, sääksi, satakieli. Myös tiklistä sain reissulla yhden kuvan.

Käsittämättömän onnistunut reissu, taas. Näin hyvä tuuri ei voi jatkua kauan! (Viime viikonloppuna nähtiin mm. ruskosuohaukka, nuolihaukka, sääksi, suopöllö, punavarpunen, harmaahaikara, satakieli).


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May (4) June (2) July August September October November December
January February March (1) April May June (1) July August September (1) October (1) November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December