Korento- ja pesueviikko

June 12, 2013  •  Leave a Comment

Viime viikon maanantaina käväisin illalla Viikin piilokojulla, mutta sitä ennen yritin saada kuvia korennoista. Niitä oli pyörinyt siellä edellisellä kerralla käydessäni, mutta kunnon kuvaa ei tullut. Nyt onnistuin paremmin, mutta vikkelästi ne lentelivät.

_D8E2507 Piilokojulla ei ollut paljon porukkaa, vain yksi kaveri kylläkin melkoisella varustuksella (Canon 1D Mark IV ja siinä 1,4 telejatke & 500mm f/4 gimbaalissa). :-O Aluksi siinä pyöri yksi naurulokki, josta kaveri koitti saada kuvia siten, että heijastus näkyisi vedessä. Mulla se ei tärpännyt. Harmaahaikara lenteli siinä kahteenkin otteeseen, otin siitä monta kuvaa, mutta onnistuin sössimään tarkennuksen melkein kaikista. Damn! Pari kuvaa kuitenkin onnistui. :)

_D8E2589 Pari pesuettakin siinä näkyi. Kaksi jo aiemmin näkemääni/kuvaamaani sinisorsapoikuetta, mutta myös nokikanapariskunta kahden poikasen kanssa. Sellaisia en ole ikinä ennen nähnyt, hieno punainen päälaki. Sääli, että pyörivät niin kaislojen takana, että ihan suoraa kuvakulmaa en niihin saanut. Nokikanan kuvauslinjalla pyöri kaislikossa myös joku kerttusen näköinen tipu, joka on vielä tunnistamatta.

_D8E2584

Sinisorsan poikanen

Nokikana

Nokikana

Kojulta poislähtiessäni sain vielä variksesta pari hyvää lentokuvaa.

_D8E2596 Keskiviikkona lähdin pariksi päiväksi mökille. Tavoitteena oli saada jotain kuvia merilinnuista. Torstaina oli kyllä hyvä kuvaussää, ja näinkin mm. merimetson, mutta kuvaa en siitä saanut. Mökkirannan lähellä majaili kyhmyjoutsen kivellä, ja sen lähelle pääsin soutuveneellä. Kyhmyjoutsenesta oli tosin ennestäänkin jo useita hyviä kuvia, mutta pitipä sitten ottaa lisää! :D Pikkuisen se mulle kyllä sähisi, kun änkesin liian lähelle, mutta ei lähtenyt pakoon.

D8E_2630  

Vaikka lintuja ei juuri kuvausetäisyydellä ollutkaan, niin korentoja sitäkin enemmän. Kyttäilinkin sitten kaislikon reunassa niitä aika lailla ja sain mielestäni muutaman todella onnistuneen kuvan! Kukissa pyöri myös kovakuoriaisia. Siinäpä mökkipäivien saalis olikin, sinänsä pettymys, mutta hyönteiskuviin olen tyytyväinen.

_D8E2717 _D8E2670

Lauantaina kuherteli sepelkyyhkypariskunta talomme edessä katulampun varren päällä ilta-auringon valossa niiin söpösti, että oli pakko hakea kamera. Nyt ymmärrän sanonnan "kuin kyyhkyläiset". <3 Katsokaa nyt heitä! :)

_D8E2754

Sunnuntaina käväisin vielä pikku pyörälenkillä Vantaanjoen varrella, mutta kovin paljon ei siitä irronnut. Jotain kukkakuvia sekä kaukaa otettuja kuvia sinisistä korennoista, jotka lensivät kuin perhoset!?

Maanantaina 10.6 olimme työporukalla Espoon Pentalassa viettämässä Tyhy-päivää. Mukana Olympus ja pari lasia, ison Nikonin jätin kotiin. Mainio merimatka vesibussilla ja hieno opastettu kierros Pentalassa. Suosittelen! Siellä karttui lintukuvastoon yksi uusi laji, räystäspääsky. Ne olivat siinä sangen kesyinä talojen pihapiirissä. Kierroksella kuului paljon eri lauluja, mutta näköhavaintoja vähän, lisäksi eteneminen oli sen verran joutuisaa, että en voinut jäädä kyttäilemään. Niinpä muita lajeja en saanut kuvattua, vaikka vesibussista näin esim. useita haahkoja sekä selkälokkeja(?).

_6102242

Räystäspääsky


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May (4) June (2) July August September October November December
January February March (1) April May June (1) July August September (1) October (1) November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December