Tiaiskuvauksia ja vähän muutakin

October 03, 2014  •  Leave a Comment

Yyterin keikasta seuraavana päivänä olin ajatellut käydä jossain muualla lähistöllä lintupaikalla, mutta sää oli sen verran pilvinen ja harmaa, ettei tuntunut järkevältä. Olin laittanut mökin pihaan lintulaudan ja siihen kuorittuja auringonkukan siemeniä jo jokin aika sitten, mutta vieraita ei vielä ollut näkynyt. Jostain syystä kuitenkin tuona päivänä siinä alkoi jonkinasteinen kuhina. Niinpä päätin jäädä katsomaan josko saisin tinteistä parempia kuvia kuin aikaisemmin.

Laitoin kameran kuistille, jonkinasteinen näkösuoja siinä on vaikkei mistään piilokojusta voikaan puhua. Siitä on noin 10 metriä lintulaudalle.

 

Tintit on niin vikkeliä, että vaikka jalustan ansiosta suljinaikaa olisi voinut pitää aika pitkänä ja ISO-herkkyyttä alhaisena, mun oli pakko nostaa molempia, että saisi tärähtämättömiä kuvia. Sen takia kuvien tarkkuus osittain sitten kärsi, mutta osasta tuli kyllä ihan hyviä, kuten tämä alla oleva talitintti (ISO 1600).

Taltiainen

_1DX1042Kuusitiainen

Hömötiainen

Koitin myös ottaa lentokuvia, vaikka valo ei siihen oikein riittänyt.

Talitiainen

HömötiainenHömötiainen

Hömötiainen

Seuraavana päivänä oli selvästi valoisampaa, aurinkokin pilkahteli välillä ja kuvista tuli teknisesti parempia. :)

_1DX1734Talitiainen

TalitiainenTalitiainen

SinitiainenCanon 1D X + 500/4 + 2x telejatke (eli 1000 mm polttoväli) :-O Ei paha.

Sinitiainen

_1DX1923Sinitiainen

Sini- ja talitiaiset

KuusitiainenKuusitiainen

HömötiainenKroppirunkoinen Canon 70D + 500/4 + 1.4x telejatke.

Tiaiskuvausten jälkeen lähdin käymään Forssassa kaupassa, mutta otin kameran (1D X + 500/4 + 2x telejatke ja monopod) mukaan. Ajattelin käväistä lentokentän vieressä olevilla pelloilla, koska siellä on usein näkynyt joku haukka ja nyt myös muuttolintuparvia. Kun tulin pellolle, kaukana näkyikin joku haukka ja sähköjohdoilla jonkin verran muuttolintuja parveilemassa. Viiden laulujoutsenen joukko (=perhe, emot ja kolme poikasta) lensi myös siitä ohi, niistä ei kunnon kuvaa tullut. Sinänsä pieni ihme, että tuolla kokoonpanolla sain ylipäätään kelvollisen lentokuvan, suht kaukanakin olivat.

Laulujoutsenperhe <3

Langoilla oli muutama räkättirastas ja pieni parvi kottaraisia.

 

_1DX1953Kottarainen

_1DX1953Kottarainen Kun kottaraiset pelästyivät mua ja lähtivät tiehensä, niin huomasin, että sinne oli jäänyt yksi isompi lintu. Varmaan varis, aattelin ja suuntasin kameran siihen.

_1DX1958Varpushaukka

Ohoo, varpushaukka (luulin kanahaukaksi, mutta viisaammat valistivat)! Paljaalla silmällä ei siis erottanut linnusta paljoakaan, isohko musta piste, mutta kuvan taso on tämä. Itse asiassa näkymä on sama kuin mun 15x suurentavilla kiikareilla.

Takaisin mökillä kävin sitten syömään ja siinä syödessä katselin ikkunan läpi varvikkoon ja yhtäkkiä aloin ihmetellä siellä olevaa möykkyä. Ei hitto, se on se pyy, joka siinä metsikössä asuu. Olin nähnyt pyyn koiraa ulkoiluttaessa muutamia kertoja ja nyt se käyskenteli kaikessa rauhassa mökin lähellä varvikossa. "Ykkönen" oli nyt liian iso tähän hommaan (kun siinä oli edelleen kiinni se 2x telejatke enkä halunnut hukata aikaa), joten tempaisin vaan äkkiä kroppirunkoisen 70D:n mukaan, siinä oli kiinni 70-200/2.8 IS II zoom + 1.4 telejatke. Juuri näitä tilanteita varten tuo systeemi on olemassa! Varovasti kuistin reunalta sitten otin pyystä muutaman kuvan. Osa tärähti, mutta yhdestä tuli sangen hyvä.

PyyPyy

Sen päivän saalis oli siinä, ihan tyytyväinen olen. Lauantaina en ehtinyt kuvailemaan, kun oli muita puuhia, mutta sunnuntaina kun valmistauduttiin kotiinlähtöön, käpytikka koputteli sähkötolpassa tontin laidalla. Nappasin siitä vielä muutaman kuvan.

KäpytikkaKäpytikka

Kaikki nää lintukuvat löytyvät lajien kansioista ja on siellä niitä enemmänkin. :) Olen myös tehnyt uuden albumin "Tinttivaaran tintit", johon on koottu kaikista mökin välittömässä läheisyydessä kuvatuista lajeista yksi kuva.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May (4) June (2) July August September October November December
January February March (1) April May June (1) July August September (1) October (1) November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December